30 km/óránál gyorsabban nem csúszhatnak

Sebességkorlát a sípályákon: büntetik a gyorscsúszókat!

Több svájci síparadicsomban is sebességkorlátozást vezettek be a balesetek elkerülése érdekében. Meglepő módon az intézkedés nagyon népszerű fogadtatásra lelt!

2013.01.04 15:29ma.hu

Már nyolc svájci síparadicsomban vezettek be egyes pályákon sebességkorlátozást, ezeken a helyeken legfeljebb 30 kilométer per órás sebességgel szabad csúszni, és a szezon végére további 12 pálya csatlakozik a "lassú síelők" táborához.

A grindelwaldi terep szóvivője, Andreas Heim az austriantimes.at című osztrák hírportálnak elmondta, hogy a pályák legfőképp a kisgyermekes családok, illetve az idősek körében népszerűek, arra azonban nem tért ki, hogy hogyan mérik a gyorshajtást és milyen büntetésre számíthatnak azok, akik a megengedettnél gyorsabban csúsznak a lejtőn.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.