Nyilvános "férfikérés" az elnöki rezidencián

Phelps a meleg partnerét jegyezte el a Fehér Házban

A Fehér Házban kérte meg egy másik férfi kezét egy amerikai katona a hét végén; ez az első ismert eset, amelyben egy azonos nemű pár az amerikai elnöki rezidenciát és hivatalt választotta eljegyzése helyszínéül.

2012.12.20 11:29MTI

Matthew Phelps, az amerikai haditengerészet századosa nyitvatartási időben, az egyik szalonban térdelt le partnere, Ben Schock előtt, majd húzta fel kezére a jegygyűrűt. A szokatlan eseményről készült fotók felkerültek az internetre, ahol nagy feltűnést és sok ezer lelkes reagálást váltottak ki.

Phelps százados elmondta a The Atlantic Wire című online magazinnak, hogy a helyszínválasztásnak nincs politikai üzenete; csak azért választották a Fehér Házat, mert fél éve ott volt az első randevújuk. Mindamellett a pár köszönetet mondott Obamáéknak, amiért "rendelkezésükre bocsátották a termet". Az esküvőt tavaszra tervezik.

Matthew Phelps a 2001-es terrortámadás után jelentkezett a hadseregbe, hogy a hazáját szolgálja. Elmondta, hogy egy szövetségi törvény értelmében a kormány nem ismerheti el törvényesnek tervezett házasságukat.

Barack Obama az első amerikai elnök, aki állást foglalt az azonos neműek házasságának engedélyezése mellett - emlékeztet a Daily Mail című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.