A kérdés megosztja a francia társadalmat

Tízezrek tüntettek a melegházasságért Párizsban

Franciaországban a hétvégén több tízezren tüntettek a melegházasság bevezetéséért, vasárnap Párizsban vettek részt a legtöbben demonstráción.

2012.12.16 16:50MTI

A résztvevők a szocialista kormány törvénytervezetét akarták támogatni, amely engedélyezné az azonos neműek házasságát és gyerekek örökbefogadását is. Az elmúlt hetekben legalább százezer ember vonult az utcákra, ellenezve a kormány tervét.
 
A kérdés megosztja a francia társadalmat. Egy vasárnap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége - 60 százaléka - támogatja az azonos neműek házasságát, a gyerekek adoptálásával azonban csak 46 százalék ért egyet. A kormány törvénytervezetét várhatóan január végén vitatja meg a nemzetgyűlés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.