Rengetegen választották 12.12.12-ét

Több mint ezer esküvő a 12-es szám bűvöletében!

Az évszázad utolsó bűvös napján több mint ezer ifjú pár határozta el az orosz fővárosban, hogy megtartja esküvőjét.

2012.12.13 07:29MTI

Ezért történhetett, hogy az egyébként mínusz 12 fokos hideg ellenére a Moszkva központjában lévő Manyezs téren rövid, de fantáziadús menyasszonyi ruhában fényképeztette magát egy boldog ara.

Egy felmérés szerint Oroszországban minden ötödik ember hisz a számmisztikában. Utoljára 2007. július 7-én tartották Oroszország-szerte fontosnak a házasulandók, hogy a hetes számok egybeesésekor kössék össze egymással életüket. Akkor csak Moszkvában több mint 1600 esküvőt tartottak. A házasságok 22 százaléka azonban így is válással végződött.

Az orosz fiatalok ezért inkább a kevésbé népszerű dátumokat választják esküvőjük napjául, hogy bebizonyítsák: kapcsolatuk örökké fog tartani. Érdekes, hogy sokan nem tartanak a szerencsétlennek számító számoktól, így minden előítélet nélkül házasodnak 13-án, pénteken is.

Az orosz sajtó szerint az idén december 21-re jelzett világvégevárás hangulata egyáltalán nem érintette meg Moszkva és Oroszország lakosságát. Mint a Pervij kanal operatőre mesélte: az orosz állami televíziós csatorna a biztonság kedvéért mégis elküldött egy forgatócsoportot a maják földjére, hogy onnan tudósítson, ha mégis bekövetkezne az apokalipszis.

Cseljabinszkban már árulják a jegyeket a "világvégére" - számolt be szerdán a Rosszijszkaja Gazeta a különös akcióról teljes komolysággal. Ezer rubelért (körülbelül hétezer forint) bárki hozzájuthat a jegyekhez. Sőt, ha valaki csatlakozik valamelyik népszerű internetes közösségi hálózathoz, akkor féláron szerezheti be a belépőt, bár részleteket az orosz lap nem közöl részleteket arról, hogy mit is szerveznek világvége címén a szibériai nagyvárosban.

A szervezők azt ígérik, ha nem lesz világvége, a bevételből gyermekotthonok lakóinak vesznek ajándékokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.