A katolikusok nyertek

Imámok és papok rugdosták egymást Boszniában

Imámok és katolikus papok csaptak össze a futballpályán Bosznia-Hercegovinában, hogy segítsenek pénzt gyűjteni egy új helyi óvoda megépítéséhez.

2012.11.23 09:29MTI

Szerda éjjel több mint négyezer ember gyűlt össze az ország középső részén fekvő Zenicában, hogy 1 eurós belépő ellenében végigszurkolhassa a meccset, amelynek során "Bosznia, Bosznia" kiáltásokkal ünnepelte a közönség az összes gólt.

A barátságos mérkőzést végül a katolikusok nyerték 5-3-ra.

A boszniai Vallásközi Bizottság által szervezett meccsen bosnyák ferences rendi papok és muszlim imámok csaptak össze - mondták el a szervezők.

Két évtizeddel ezelőtt több mint százezer ember halt meg az országban a muszlim bosnyákok, ortodox szerbek és horvát katolikusok között dúló háborúban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.