Nem őrizték jól a menyasszonyt?

Megbüntették, mert szüzesség hiányában lefújta az esküvőt

Az oltár előtt lépett vissza a házasságtól egy brazil férfi, arra hivatkozva, hogy menyasszonya már nem szűz, mint azt a szülők állították. Pedig két napja ő maga vette feleségül polgári szertartáson.

2012.11.07 13:29ma.hu

Több mint 5,2 millió forintnak megfelelő kártérítésre kötelezték azt a brazil férfit, aki az oltár előtt állva közölte a döbbent násznéppel, hogy nem veszi feleségül az előtte álló nőt, mert az - szülei minden óvatossága ellenére se - már nem szűz. Az eset még 2005-ben történt, de az elhúzódó bírósági eljárás csak most jutott el az ítéletig, ráadásul ez sem jogerős, mert a felek fellebbezhetnek az ítélet ellen.

Jose Proenca Alves először polgári szertartás keretén belül eskücött kölcsönösen örök hűséget Vanessa Tonasséval, a templomi ceremóniára két nappal később került volna sor. Ám a szigorúan vallásos szülők ragaszkodtak hozzá, hogy a nászéjszakát csak az egyházi eskü után tölthetik el, addig a menyasszonyt - azaz már ifjú asszonyt - nem hagyták kettesben a férfival.

A vendégek beszámolója szerint Alves már részegen érkezett a templomba, majd közömbösen, már-már szenvedő arccal követte a szertartást. "Amikor Tonasse kisasszony apja az oltárnál átengedte a lányát, Alves úrnak sokáig tartott, míg meg tudta fogni a kezét, nagy ügyetlenkedés közepette" - mondta az ügyben eljáró szövetségi bíró. "Közben egyszer sem nézett a menyasszonyára, majd az esküvői fogadalom közben feltett kérdésre nem felelt - annak ellenére, hogy két nappal korábban már kijelentette házassági szándékát -, az állítólagos szégyen miatt" - tette hozzá.

A vőlegény ugyanis a 400 fős násznép füle hallatára bejelentette, hogy újdonsült hitvese egyáltalán nem szűz, mint azt addig szülei hitték. Szerinte Tonasse kisasszony hazudott az anyjának és az apjának is, így nem kellett lemondania az apja által beígért hatalmas lakodalomról - magyarázta az ifjú férj. Ezt követően kiviharzott a templomból és az esküvőt lefújták.

Nem sokkal később a polgári esküvőt is semmisnek nyilvánították, de a hoppon maradt menyasszony és szülei kártérítési pert indítottak a férfi ellen, amit most meg is nyertek. A bíróság indoklása szerint függetlenül attól, hogy igaza volt-e a vádakat illetően, az egykori vőlegény egyértelműen pszichológiai és anyagi kárt okozott a menyasszony családjának egy szerencsétlen és megalázó epizóddal. Most 15 napja van fellebbezni a borsos bírság ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.