Utálják az időjárást és a celebeket

Elegük lett a briteknek Angliából

Egymás után vándorolnak, vagy szeretnének kivándorolni külföldre a brit családok egy felmérés szerint, mivel már nem felel meg nekik az addigi életminőség, éghajlat és a konzervatív értékrendet is tűnőfélben látják.

2012.11.05 13:29ma.hu

Kevés híján három brit családból kettő elhagyná Angliát, ha tehetné - derült ki egy friss felmérésből, az indokok közt elsősorban a rossz időjárást, az udvariatlan helybélieket és a celebek által elárasztott kultúrát jelölték meg. Emellett sokan megjegyezték, hogy szeretnék a gazdasági visszaesés hatásait is elkerülni, sokba kerülnek az ingatlanok - akár vásárlásról, akár csak bérlésről van szó -, és "elveszett a közösségi szellem és a jószomszédi viszony" a brit társadalomban - számolt be az eredményről a Daily Telegraph című brit lap.

Bár ez manapság számos országban így van, sokan remélik, hogy máshol könnyebb az élet, az angolok esetében különösen meglepő ez a nagyarányú elvágyódás. Az idei nyár az Olimpiának köszönhetően ugyanis elsősorban az összefogásról, a nemzeti büszkeségről szólt, így nehezen érthető, hogy valójában ennyien nem érzik jól magukat a hazájukban.

A többségnek egyébként már konkrét elképzelése is van arról, hogy ha nem Nagy-Britannia, akkor mi más: a költözni vágyók egyharmada Ausztráliát nézte ki, ezt követi az Egyesült Államok és Új-Zéland, de felkészülhet a brit bevándorlók tömegére Kanada és több európai ország is, mint például Spanyolország, Franciaország vagy Olaszország.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.