Nem tudta, mit visznek a jelöletlen furgonban

Hullaszállítót lopott - egy tucat teli koporsóval együtt!

Kereken egy tucat teli koporsóval együtt lopott el egy jelöletlen halottszállító furgont néhány kisstílű rabló, majd szembesülve a "rakománnyal", egy erdőben pakolták le az egészet.

2012.10.26 09:29ma.hu

Egy héten át keresték egy berlini temetkezési vállalkozó ellopott fehér furgonját, amelyben pontosan 12 koporsóval indultak útnak a krematórium felé. A kocsi azonban nem ért célba, útközben néhány szemfüles tolvaj szemet vetett az őrizet nélkül hagyott járműre és elszáguldottak vele. A kocsi egyelőre nincs meg, de a "rakományra" sikerült a határ túloldalán, a lengyelországi Krolikow közeli erdőben rábukkanni, minden koporsó sértetlenül, egymás mellé sorba állítva megkerült.

"Azt hiszem, a tolvajoknak fogalmuk sem lehetett, hogy mi van a furgonban. Aztán amikor rájöttek, akkor nem tudták, mit kezdjenek vele" - magyarázta Hanna Wachowiak, a helyi rendőrség szóvivője. A hatóságok már letartóztattak egy 25 és egy 27 éves férfit, akik beismerték a lopást, és még keresnek további két gyanúsítottat, mindkettejüket a nevük nyilvánosságra hozatalával együtt körözik - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.