Az első beteg volt, a második bánatos... És most?

Ez már gyanús: a harmadik zsiráf is elpusztult az állatkertben

Felfüggesztették egy oroszországi állatkert vezetőjét, mert rövid időn belül már a harmadik zsiráf pusztult el, ami a vadvédelmi szakértők szerint túlmutat a puszta véletleneken.

2012.10.18 11:29ma.hu

Három héten belül már a harmadik zsiráf vesztette életét az oroszországi Krasznojarszk állatkertjében, ami felkeltette a vadvédelmi szakértők figyelmét is és vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben, annak lezártáig pedig felfüggesztették a vezetőt a munkájából. Az első zsiráf október elején pusztult el, a boncolás során kétséget kizáróan megállapították, hogy halálát örökletes problémák okozták, szervei fejletlenek voltak és nem működtek megfelelően.

Egy héttel később váratlanul holtan találtak az egyik társára, a gondozók elmondása szerint a két állat különösen közel állt egymáshoz, így amikor a boncolás semmi fizikai okot nem mutatott ki, csak egyvalamire tudtak gondolni: megszakadt a szíve a bánattól barátja elvesztése miatt. Most azonban egy harmadik rejtélyes zsiráfhalál borzolja a kedélyeket, ennek okáról egyelőre semmi biztos nem került nyilvánosságra, de a szakértők szerint ez már nem lehet egyszerű véletlen.

Az állatkertbe 2007-ben összesen hat zsiráf érkezett Dél-Afrikából, közülük már csak három él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.