Kokainra költötte vagyonát

Megcsinálta a szerencséjét, de az orrának búcsút inthet

Mindössze 36 évesen nyugdíjba vonulhatott, akkora vagyont halmozott fel, ám "munkája" gyümölcsét mégsem élvezheti maradéktalanul. Nemcsak szabadságát, de orrát is elveszítette.

2012.09.26 09:29ma.hu

Nemcsak forgalmazta, hanem szorgalmasan használta is a kokaint az a milliomossá vált londoni James Brown, így hiába vonulhatott vissza 36 éves korára az aktív munkától, hogy már csak élvezhesse a hatalmas vagyont, amit korábbi munkájával felhalmozott, rabul ejtette őt a kábítószer és most se szabadsága, se egészsége. A most 45 éves férfi egykor ingatlanügynökként kereste a pénzét, ám 9 évvel ezelőtt már annyi pénze gyűlt össze, hogy nem volt szüksége többé az aktív munkára.

Fotó: Wales News

Millióit azonban nem legális szórakozásra vagy befektetésekre fordította, hanem szép fokozatosan függővé vált a drogtól. A gyors nyugdíj után gyors halállal is szembenézhetett, bár most kényszerű elvonókúrán kell átesnie, miután a bíróság öt év börtönre ítélte - ezzel talán az életét is megmentették. Az orrát viszont már nem tudták, ami az állandó szívásoktól és a kokain roncsoló hatásától borzalmasan elcsúfította az egész arcát.

Amikor a rendőrség elkapta tavaly decemberben, nemcsak hatalmas mennyiségű kábítószerre bukkantak az autója különböző pontjain és a lakásában elrejtve, de elképesztő méretű fegyverarzenálra is, amit Brown azért gyűjtött össze, mert a drog miatt paranoiás rohamai alakultak ki, és ezekkel remélte megvédeni magát. "Elképesztő mértékű drogfüggősége alakult ki a legálisan megszerzett pénzének köszönhetően" - magyarázta a tárgyalás után az ügyvédje.

Brown legkésőbb öt év múlva kiszabadul, de régi életéhez már soha nem térhet vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.