Az ébrenlét ritka óráiban próbált tanulni

Két év alvás után tért vissza az iskolába

A gyógyulás útjára lépett egy 12 éves romániai kislány, aki gyakorlatilag átaludt két évet az életéből. Jelenleg ő az egyetlen, akit a szomszédos országban hiperszomniával tartanak nyilván.

2012.09.19 11:29manna.ro

Cristiana Paraschivot két évvel ezelőtt hiperszomniával, kóros aluszékonysággal diagnosztizálták, képes volt akár öt napot is egyhuzamban átaludni. Emiatt iskolában se tudott járni, csak nagyon ritkán, ami nagy aggodalmakat váltott ki a szülőkből.

"Az osztálytársai és a tanárok is támogatták. Cristiana beteg volt, otthon tanult. Elhozták neki a házi feladatait, megmondták, mit kell tanulnia" - mondta Ana Paraschiv, a kislány édesanyja. Hozzátette, ez természetesen nem igazán pótolta az iskolai oktatást, bár az anyaggal nem maradt le.

Cristiana Paraschiv az egyetlen olyan kislány Romániában, akit ezzel a kórral diagnosztizáltak az utóbbi időben. A szülők rengeteg orvoshoz elcipelték, végül Olaszországban egy klinikán segítettek rajta. Mivel a gyógyulás útjára lépett, hétfőn, iskolakezdéskor végre ő is ott lehetett, és hetedikes osztálytársaival megkezdhette az új tanévet.

Osztályfőnöke, Catrina Drajgu elmondta, nagyra értékeli Cristiana erőfeszítéseit, hiszen a betegsége és a sok kórházban töltött idő ellenére nem maradt el az anyaggal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.