30 ezer korsó sört ivott meg ugyanott

A leghűségesebb vendég: 72 éve ugyanott issza a sört!

Kiérdemelte a leghűségesebb vendég címet az a 90 éves brit férfi, aki az elmúlt 72 évben sosem cserélte le kedvenc ivóját, és csak egyszer hagyott ki néhány napot.

2012.09.13 13:29ma.hu

Amióta elérte a nagykorúságot, minden nap ugyanabba a sörözőbe tér be, ennek már 72 éve, így a 90 éves Arthur Reid kiérdemelte a leghűségesebb vendég címet az angliai Warmleyben található The Griffin sörözőben. A barátságos hangulatú ivóban a tulajdonos szerint annyira megszokottá vált Reid jelenléte, hogy ha elmúlik fél 4 és a férfi nincs sehol, a pincérek már ijedten néznek össze: mi történhetett vele.

A férfi 14 évesen hagyta abba az iskolát, azóta csak a munkának és a sörnek él, sosem nősült meg, nem voltak gyerekei és szabadságra sem ment a 80-100 órás munkahetek után. Ma más természetesen nyugdíjas, de szokásával azóta sem hagyott fel. Elmondása szerint 1940-ben, amikor először betért a The Griffinbe, a korsó ára egy schilling volt, most 2,75 fontot kell érte fizetnie, és ahogy számolta, összesen több mint 30 ezer korsó sört ivott már meg.

"Minden reggel nagyon korán keltem, és heti 6-7 penny fizetést kaptam, nem volt olyan, hogy szabadságra megyek és vissza. Mindig keményen dolgoztam, és azzal jutalmaztam meg magam, hogy ellátogattam a pubba. Sosem akartam ennél többet, és sosem estem kísértésbe, hogy másik sörözőt keressek" - idézte a férfi szavait a brit The Daily Mirror című lap.

A kocsma tulajdonosa most azzal ismerte el hűségét, hogy egy emléktáblát avatott a tiszteletére a kedvenc széke fölött a falon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.