A férfiak taroltak az X-Faktor 2. napján

Képek - Geszti: "De akkor ki vigyáz a gyerekekre?"

Keresztes Ildikó valósággal lubickolt az őt elbűvölni szándékozó férfiak tengerében, bár csak ritkán vált azúrkékké a víz, sok jelentkező legfeljebb zavarossá tette az összképet az X-Faktor válogatásának második napján.

X-Faktor - A második válogató képgaléria

2012.09.09 11:44ma.hu

Szeptember második szombatján a válogató második napjával folytatódott a 3. X-Faktor, amely ezúttal is számos tehetséget és jóval több olyan jelentkezőt tartogatott a mentorok és a nézők számára, akiknek az önbizalma jóval túlhaladta a zenei képességüket. A válogató azonban nem szűkölködött vidám vagy megható pillanatokban sem.

Az RTL Klub zenei tehetségkutatójának első színpadra lépője Dankó Laura volt, aki a Beatles I wanna hold your hand című számát adta elő, bájos hangjával és személyiségével egyöntetűen lenyűgözte a négy mentort. Valamivel kisebb sikere volt Kovács Erika Kerinek, aki Jamelia Superstar című számát hozta el, Keresztes Ildikó ezt a produkciót kevésnek érezte. A másik három mentor igen szavazata azonban elegendő volt a továbbjutáshoz, és ki tudja, a táborban hogyan teljesít a fiatal lány.

A 18 éves Meggyes Csaba egyetlen hibája a túlzott szerénysége volt, pedig amikor elénekelte Michael Bolton Go the distance című dalát, a közönség ovációban és vastapsban tört ki, Malek Miklós pedig bevallotta, hogy az idei válogatók során most lett először libabőrös. Számos kínos pillanat után megérkezett a Soldier Sisters nevet viselő formáció is, amely három lánytestvért takar, Geszti Péter rájuk azt mondta: ritka, hogy három lány egyszerre ilyen jól csináljon valamit, Galambos Péter pedig alaposan meglepett mindenkit, amikor Rihanna Hello című számát adta elő.

Pádár Alexandra Dóra nem úszta meg ugratás nélkül, ami nem véletlen: bár tehetsége önmagában is elegendő volt a továbbjutáshoz, a mentorok nem tudták szó nélkül hagyni, hogy a jelentkező a megszólalásig hasonlít Geszti feleségére. A szöveggyáros nem is hagyta ki az alkalmat, azonnal rákérdezett, hogy ki vigyáz a gyerekekre, majd úgy engedte tovább a következő fordulóra, mintha valóban a feleségének mondana igent. De nemcsak nála kerültek szóba a gyerekek, megható pillanat volt, amikor Kiss Ernő Zsolt a Könnyű álmot hozzon az éj című Charlie-számot annak a kislánynak ajánlotta, akinek a születéséért izgult: nem tudhatta, hogy mindenórás felesége nem épp azokban a percekben hozza-e világra a babát, amikor ő a színpadon teszi meg az első lépést élete nagy álma felé - a négy igen után egyenesen a kórházba rohant.

Fotó: RTL Klub/Bársony Bence (A galériához KATT a képre!)


Ahogy az előző szériából, idén sem hiányozhattak a visszatérők: Kovács László Stone az első X-Faktorban már bemutatkozott és akkor a táborig jutott a mentorok jóvoltából. Akkor a kiesés nagyon megrázta őt, de végül zenész barátaival közösen írt egy dalt, amiben a mentoroknak "üzente", hogy egy sziklát nem olyan könnyű megtörni, majd a szavazás előtt azzal "fenyegetőzött", hogy kétévente újra próbálkozik. A máskor gyakran kíméletlen mentoroknak azonban nem volt kérdéses, hogy az 52 éves rockernek ismét a táborban a helye és bizonyíthat, hogy az élő adásban is ott a helye. Csupán Nagy Feróban okozott némi szívfájdalmat a megjelenése, de nem az előadás miatt, hanem mert ezzel emlékeztette őt arra, hogy mindketten egy már letűnőben lévő korszak gyermekei.

Az egymás után érkező tehetségek között persze jócskán voltak olyanok is, akik kemény megpróbáltatást jelentettek a mentorok számára, és ilyenkor nem is rejtették véka alá a véleményüket, csak úgy repkedtek a csípős megjegyzések. A továbbjutók táborát aztán egy újabb testvérpár színesítette, igaz, ők nem duóban, hanem egyenként léptek színpadra: Fóris-Ferenczi Johanna egy Katy Perry-számot adott elő, amivel három mentort állított maga mellé, bátyja, Gábor viszont még Malek Miklóst is meggyőzte. Később a testvérek megosztoztak a szavazatokon és ma már úgy mondják: három és fél szavazatot kaptak mindketten.

A második válogató a 16 éves Pál Loretta produkciójával zárult, ami egyben az összefoglaló egyik legmeghatóbb pillanata is volt: a lány a magyarul Zorán által előadott Kell ott fenn egy ország című számát agysérült bátyjának ajánlotta. A mentorok könnyes szemmel szavaztak igent a lánynak, így ő is a táborban küzdhet a mentorok házába jutásért. A tehetségkutatóba azonban addig még jó páran szeretnének bejutni, a válogatás tehát szeptember 15-én folytatódik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.