Ezt is a szigetországban tartották

Nem olimpia, csak vb: skót nyerte a hüvelykujj-birkózást

Miközben javában zajlik az olimpia, a világ talán észre sem veszi, hogy Angliában egy másik nemzetközi sportesemény is lezajlott, mégpedig a hüvelykujj-birkózó világbajnokság.

2012.08.03 15:29ma.hu

Bár a világ jelentős része most Londonra szegezi tekintetét, van egy angliai település, ahol szintén nemzetközi verseny zajlott a minap - igaz, ez "csak" világbanokság volt, de a szervezők remélik, hogy Rióban már olimpiai számként fog szerepelni a különös megmérettetés a világ nagy sportjai között. Noha erre vajmi kevés esély látszik, a "sportolók" lelkesen űzik a gyakorlást, ráadásul még különleges felszerelés sem kell hozzá, tehát bárki számára nyitott a lehetőség.

A sportág nem más, mint a hüvelykujj-birkózás, szabályai pedig rém egyszerűek: a küzdő felek összeakasztják kezük négy ujját, majd az ötödiket, a hüvelykjüket megpróbálják lenyomni, szigorúan ujjbeggyel. Akkor nyer valaki, ha 3 másodpercen keresztül folyamatosan lenyomva tartja ellenfele hüvelykjét.

Ezúttal a skót Graeme Cunnigham bizonyult a legügyesebbnek és legerősebb ujjúnak, így a Suffolk megyei Lowestoft város kocsmájában 29 vetélytárs legyűrése után a 32 éves férfit kiáltották ki világbajnoknak. Mint kiderült, nem először győzött a versenyen, csak tavaly került máshoz a kupa, egy Kobra becenevű férfihez, igaz, akkor Cunningham - a Villanás - nem indult. Idén úgy érezte, vissza kell szerezni a címét, és így is tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.