Egy évig gyűjtögette a pénzt az álommotorra

Visszakapta a millióit: egy benzinkúton hagyta el a készpénzt

Egy benzinkúton hagyta el azt a kupac készpénzt egy férfi, amit egy éven keresztül rakosgatott szorgalmasan, hogy megvehesse álmai motorját. Csodák csodájára a pénz megkerült!

2012.08.02 13:36ma.hu

Egy teljes éven keresztül gyűjtögette a pénzt a 40 éves Piotr Manchewski, hogy megvehesse álmai motorját, aztán amikor összegyűlt a szükséges összeg, kocsiba pattant és Varsóból Münchenbe utazott. Útközben betért egy benzinkúthoz, ahol a több mint 15 ezer eurónyi (4,5 millió forint) bankóköteget valahogyan elhagyta. Veszteségére azonban csak akkor döbbent rá, amikor a szalonba érve nem tudta kifizetni a hőn áhított vasparipát.

Kétségbeesésében visszament Varsóba, abban bízva, hogy valójában otthon felejtette a pénzt, ám az nem volt ott, így a rendőrséghez fordult segítségért. A nyomozás villámgyors eredményt hozott, nem sok idő múlva már tudták, hogy a benzinkút egyik alkalmazottja őrzi a pénzt, így a rendőrség fel is ajánlotta, hogy visszajuttatja a jogos tulajdonosához.

Ő azonban inkább újra Münchenbe hajtott, ahol más elintéznivalója is akadt: nemcsak a motort vette meg végre, hanem elment a benzinkúthoz és 350 eurót (100 ezer forint) adott a becsületes megtalálónak jutalomképp.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.