Több millió eurót érhet a hangszer

A vasúti talált tárgyak közt kötött ki a Stradivari-hegedű

Egy szórakozott utas által egy svájci vonaton felejtett nagy értékű Stradivari-hegedűt a berni pályaudvar talált tárgyak osztályára adott le egy nappal később egy ismeretlen megtaláló.

2012.07.31 09:29MTI

A hegedűt a tulajdonosától kérte kölcsön az utas - közölte a rendőrség. A szórakozott férfi Bernben leszállt a vonatról, a tokba zárt értékes zeneszerszámot pedig a csomagtartóban felejtette. Akkor jutott eszébe, hogy elfeledkezett a hegedűről, amikor a vonat már elhagyta az állomást, így értesítette a rendőrséget.

A videomegfigyelő rendszer felvételeinek köszönhetően a rendőrség észrevett egy utast a tokkal Kehrsatz település felé tartva. Felhívást adtak ki, és az ismeretlenről készült videofelvételeket is közzétették. Nem egészen 24 óra múlva, vasárnap délután a hegedűt az ismeretlen férfi leadta a berni pályaudvaron. A hegedűt visszaszolgáltatták a tulajdonosnak, aki nagyon örült a megtalált hangszernek.

Egy Stradivari-hegedű több millió eurót is érhet. Egy jótékonysági árverésen 2011-ben Londonban egy Stradivarius több mint 11 millió euróért (több mint 3 milliárd forintért) kelt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.