Mindenhová követik gazdájukat

Látott már szörföző kecskét? És kettőt?

Fura látványban lehet részük azoknak, akik az egyik kaliforniai tengerparton töltik szabadidejüket: a szörfösök közt néha két kecske is fel-felbukkan.

2012.07.13 17:29ma.hu

Nem mindennapi látvány tárulhat a kaliforniai Orange megye területén lévő egyik tengerparti szakasz látogatói elé: két kecske - anya és gidája - mostanában épp szörfözni tanulnak, legutóbb szerda délután tartották meg szokásos edzésüket. Tulajdonosuk, Dana McGregor eredetileg azért kapta a Goatee nevű anyát, hogy az segítsen neki néhány kisebb kerti munkában, vagy a lehulló és felesleges leveleket megegye.

Csakhogy Goatee mindenhová hűségesen követte gazdáját, még akkor sem tágított mellőle, amikor a férfi sétára indult a közeli strandra. Aztán gondolt egyet és rátette az állatot a szörfdeszkára, ami ellen az állat nem tiltakozott, bár csak rövid ideig marad meg a szörfdeszka tetején, aztán gyorsan kiúszik a Csendes-óceán partjára.

Amikor márciusban megszületetett Pismo, McGregor már idejekorán elkezdte őt a szörfhöz szoktatni, és láthatóan ő stabilabban is áll a deszkán. Aztán támadt egy ötlete, és Mark Gale szörföstől kért tanácsot, vajon szörfözhet-e együtt a kecskékkel. A válasz pedig az volt: kutyákkal már többször, többen kipróbálták ezt a trükköt - akkor kecskékkel miért ne menne?

Így hát McGregor most együtt gyakorol a két állattal, a strandolók és többi szörfös nagy örömére és szórakozására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.