A "normál" büntetésnek nem volt hatása

Nemcsak büntetnek, a telefont is elkobozzák a rendőrök a vezetőktől

Az egyszerű pénzbüntetésnek jóformán semmi hatása nem volt, ezért a rendőrök új eszközhöz folyamodtak: a szabálytalan sofőröktől a telefont is elkobozzák, ha rajtakapják őket a kézben telefonáláson.

2012.07.10 09:29ma.hu / MTI

Nemcsak szabálysértési bírságot kapnak ezentúl a kézben mobiltelefonáláson kapott autóvezetők, hanem a mobiljukról is le kell mondaniuk ezentúl - igaz, csak 24 órára és Fokvárosban. Az ottani rendőrök ugyanis megelégelték, hogy a "sima" büntetés egyáltalán nem hat riasztóan a szabálytalankodó sofőrökre, ezért kénytelenek voltak valami más fegyelmezési eszközhöz nyúlni.

A dél-afrikai fővárosban az első hét alatt 16 telefon került a rendőrségi trezorba, ezeket civilnek "álcázott" hatósági járőrautókkal lesben álló rendőrök kobozták el, de emellett továbbra is minden rajtakapott autós után mintegy 13 ezer forintnyi randdal gyarapodott a rendőrségi kassza egyenlege - és még jól jártak, mert a büntetés akár 3 évnyi börtön is lehet a kihangosító nélkül telefonálóknak.

Fokvárosban a statisztikák szerint mindössze egy hónap alatt 8 ezer autós kap bírságot a vezetés közben kézben tartott mobilozásért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.