Visszavették volna, de nemet mondott a hős

Bocsánatot kértek a kirúgott vízimentőtől, de ő már nem kért belőle

Nagy felháborodást keltett az Egyesült Államokban, hogy Florida államban elbocsátottak egy vízi mentőt, aki szolgálati helyét elhagyva egy másik partszakaszon sietett egy fuldokló segítségére.

2012.07.06 17:29MTI

A 21 éves Tomas Lopezt hétfőn délután rúgták ki munkahelyéről a Miamitól északra lévő Hallandale-ben: munkáltatói szemében ugyanis "szakmai hibát" követett el azzal, hogy elhagyta szolgálati helyét, hogy megmentsen egy fuldokló férfit a szomszédos partszakaszon.

"Messze volt, de segítségre volt szükség. Nem mondhattam nemet" - magyarázta a helyi sajtónak a fiatal férfi. A Miami Herald információi szerint a megmentett fürdőző kórházba került és jól van. A helyi vízi mentők szolidaritást vállaltak a fiatalemberrel és tiltakozásul két partszakaszon, illetve Hallandale uszodájában felfüggesztették a munkavégzést.

A fiatal életmentő munkáltatói végül meghátráltak, bocsánatot kértek és felajánlották, hogy visszaveszik. A megpróbáltatások után azonban Tomas Lopez úgy döntött, hogy visszautasítja az ajánlatot, és inkább egyetemi tanulmányaira összpontosít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.