Tíz perc alatt kellett legyűrni minél több virslit

Videó - 68 hot doggal győzött az idei evőbajnok

Egymás után immár hatodszorra lett győztes a New Yorkban megrendezett hot dog-evő versenyen egy kaliforniai férfi, aki fölényesen utasította maga mögé a versenytársait.

2012.07.05 13:29ma.hu

Immáron hatodik alkalommal űzött gúnyt ellenfeleiből a kaliforniai San Joséból érkezett Joey "Jaws" Chestnut, aki tíz perc leforgása alatt összesen 68 hot dogot tuszkolt le a torkán - 16-tal többet, mint a második helyen végzett ellenfele. A New York-i Coney Islanden megrendezett Nemzetközi Hot Dog Evő Versenyen idén is közel 40 ezer ember gyűlt össze a július 4-i nemzeti ünnep alkalmából.

A 28 éves bajnok a 68 darab virslis kiflivel beállította saját korábbi rekordját, a döntőben 14 másik férfi próbálta elorozni tőle a dicsőséget, de mindhiába. Jutalma a bokszolókéhoz hasonló, ám mustársárga színű öv volt. Chestnut első alkalommal 2007-ben győzte le a korábbi címvédő Takeru Kobayashit, azóta pedig senki nem tudja utolérni őt evésben.

Nemcsak hot dogban bajnok egyébként: a kínai jellegzetességnek számító apró töltött falatkákból, a wontonból 8 perc alatt 390 darabbal tartja a rekordot, főtt kolbászból pedig 10 perc alatt 35 darabját nem tudta eddig senki megdönteni. A teljesítményt meglepő módon a sporthoz hasonlítja, és ezzel nem is jár messze a valóságtól: a szervezetét ugyanúgy fizikai igénybevételnek teszi ki, mint például egy maratoni futó. "A végsőkig kitoltam a testem tűrőképességét, és az utolsó pillanat volt a legnehezebb, de már rendeződött a gyomrom és kezdek egyre jobban lenni" - mondta pár perccel a döntő után.

Miközben visszavonult, hogy ejtőzzön egy kicsit, a nők is megmutathatták, mit tudnak, itt Sonya Thomas, a Fekete Özvegy becenévre hallgató hölgy vitte el a fődíjat 45 hot dog legyűrésével, ezzel megdöntötte saját, 2009-ben felállított rekordjárt, ami 41 virsli volt a hozzá tartozó kiflivel és mustárral. A 44 éves nő szerint a siker titka a lelki felkészültség. "Tudom, hogy meg tudok enni 45-50 hot dogot, de nem tíz perc alatt. Ez inkább lelki kontroll, azt mondom magamnak: ma meg fogok enni ennyit, és nem akarok saját magamnak csalódást okozni. Harcba szálltam magammal és működött" - magyarázta.

Sonya Thomas a férfi bajnokhoz hasonlóan szintén több számban is versenyez, összesen 25 kategóriában tartja a világrekordot, köztük kagylóevésben (hat perc alatt 26 darab) és a nem épp enyhe ízéről ismert Jalapeno-paprikában, amiből 10 perc alatt 274 darabot tömött magába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.