Albaktörlő nélkül nem biztonságos

Megvétózták a kőkorszaki kocsit: nem kapta meg a forgalmit

Megvétózták a közlekedési hatóság emberei a Flintstone-kocsi forgalomba állítását: nem találták kellően biztonságosnak, ezért nem adtak rá forgalmit. Pedig ez a modell már nem is lábhajtányos.

2012.07.04 11:29ma.hu

Nem kapta meg a forgalmi engedélyt a német Sebastian Trager, aki csaknem minden apró részletében az "eredeti" kőkorszaki járgány pontos mását készítette el, Flintstone Frédi autóját a modern korban ugyanis a közlekedési hatóságok nem ítélték kellően biztonságosnak. Az egyik kérdésük például az engedélyezési űrlapon épp az volt, hogy hol az ablaktörlő és az ablakmosó folyadék, amire a kocsi tulajdonosa mindössze annyit tudott döbbenten felelni: "de hát ablak sincs!"

Fotó: CEN


Ez persze nem is meglepő, hisz a Frédi-mobil tényleg olyan, mint az eredeti: fából készült a váza, az üléseken leopárdmintás huzat, a tetőn pedig műanyag fólia van és óriási hengerek takarják a kerekeket. Az egyetlen különbség csak a meghajtás: Tragernek már nem kell a lábát alul kidugva "szaladnia", ezt a részt egy beépített Volkswagen Polo 1,3 literes motorja veszi át tőle.

Trager persze megpróbált azzal érvelni, hogy ő maga is az autóiparban dolgozik, így tudja, mit csinált és szerinte teljesen megbízható a kocsi, a német rendőrség azonban hajthatatlannak bizonyult. Így hát jobb híján a büszke tulajdonos a közutak helyett csak kiállításokon mutogatja alkotását - ahová trailerrel szállíttatja el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.