Anyaggyűjtés közben érte a támadás

Meglőtték, miközben az emberi jóságról írt könyvet

Lőfegyverrel megsebesítettek egy nyugat-virginiai illetékességű férfit, aki autóstoppal keresztül-kasul utazgatott az Egyesült Államokban, hogy anyagot gyűjtsön az amerikaiak jóságáról és kedvességéről szóló könyvéhez.

2012.06.12 11:29MTI

Az eset Montana államban, Glasgow közelében történt a hét végén. A 32 éves Ray Roland egy történelmi emlékhelyen ebédelt, majd kiállt az út szélére, hogy valaki felvegye. Egy gépkocsi le is fékezett a közelében, de amikor a fiatal férfi odaért a jármű mellé, a vezető tüzet nyitott rá, és megsebesítette a karján.

Glen Meier megyei seriff közlése szerint Rolandot kórházba szállították, de hamarosan el is engedik. A tettes egy Charles Lloyd Danielson nevű, 52 éves férfi, akit később őrizetbe vettek. Nem tudni, hogy miért lőtt rá az emberi jóságot kutató, önjelölt íróra.

"Montana tele van kedves és csodálatos emberekkel. Szégyen, hogy ilyesmi megtörténhet, de bizony időnként megesik" - ismerte el a seriff.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.