A halárus egy veszekedésben fojtotta meg a nőt

Tíz éve lehetett a halas fagyasztóban a meggyilkolt feleség

Egy házastársi perpatvar fajult odáig sok évvel ezelőtt, hogy a kínai halárus dühében megfojtotta feleségét, majd a holttestet az egyik fagyasztóládába rejtette el. A gyilkosságra csak most derült fény.

2012.05.31 07:29ma.hu

Szó szerint jégre tette feleségét egy most 80 éves kínai férfi, bár a hatóságok egyelőre vizsgálják, hogy pontosan mikor történt a gyilkosság: a holttestet a fagyasztóláda viszonylag jól tartósította, így nehéz megállapítani a nyomokból a halál pontos beálltát, csak az biztos - részben a maradványok alapján, részben a halfeldolgozóként dolgozó férfi vallomása alapján -, hogy valamikor 2002 és 2006 között fojtotta meg nejét egy elfajult házastársi vita végén.

Eszerint tehát Masaichi Yamada hites asszonya akár tíz éve is nyugodhatott a fagyasztott halak közt, mire a nyomára bukkantak, és mindössze azt lehet tudni, hogy ha most élne, akkor 71 éves lenne. A holttest teljesen felöltözve került elő a jég alól a Kushiro nevű, észak-japán kikötő egyik halfeldolgozójának helyiségében - számolt be róla a helyi média.

A rendőrség szóvivője arról is beszámolt, hogy az áldozatot egy vékony húrral fojthatta meg a férfi, ezután tette a munkahelyén az egyik hűtőbe. Az elkövető vallomása szerint egyébként nem ott történt a gyilkosság, autóval vitte a hullát a halfeldolgozó üzembe. A rendőrség azután kezdett el kutatni az asszony után, hogy a testvére bejelentette: évek óta nem tud kapcsolatba lépni nővérével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.