Összeültek az orákulumok

Obama nyer, a válságnak vége, a világnak nem - 1500 jós látta

Barack Obama amerikai elnököt újraválasztják novemberben, a gazdasági válság - igaz, csak 2020-ra - véget ér, a világ viszont a maja jóslatok bizonytalan értelmezése ellenére sem - vonta le következtetéseit mintegy 1500 asztrológus egy New Orleansban tartott nagyszabású ülésen.

2012.05.30 13:29MTI

A jósok tanácskozását hagyományosan négyévente tartják, ezúttal harminc ország asztrológusai képviseltették magukat az amerikai Dél híres-hírhedt francia negyedében tartott kongresszuson. A résztvevők hangsúlyozták, hogy munkájuk túlmegy a szórakoztató horoszkópokon, a tarot kártyán és a tenyérjósláson, és sokkal inkább a Naprendszer mélyreható tanulmányozásán alapul.

Jóslatokból idén sincs hiány. "Ha azt gondolták, hogy a 2000-es elnökválasztás zűrzavaros volt, várják ki, mit hoz 2012 novembere" - mondta Michael Lutin, a neves Vanity Fair magazin asztrológus kolumnistája, aki 25 éve ír a lapnak. Szerinte minden a Merkúr miatt van, amely épp a választás napján, azaz november 6-án kezd "hátrálni", ezzel pedig változásokat vagy zavarokat okoz az életben általa képviselt dolgokban.

2000-ben, George W. Bush és Al Gore elkeseredett választási végjátszmájában a Merkúr ugyanígy mozgott. "Most technikai gondok adódhatnak, többek közt a szavazásra használt gépekkel" - jósolta a New York-i Shelley Ackerman. Ő úgy látja, hogy Obama számára a Szaturnusz mozgása okozhat némi gondot, de ez nem kerül majd győzelmébe.

A történelemnek sok olyan neves alakja volt, aki támaszkodott az asztrológiára. Rose Mary Woods, Richard Nixon elnök titkárnője egy Jeane Dixon nevű asztrológustól származó "nemzetbiztonsági előrejelzéseket" továbbított a politikusnak, Nancy Reagan first lady pedig egy Joanne Quigley nevű jósnővel egyeztetett rendszeresen a Fehér Házban.

A II. világháború idején a brit hírszerzés is felbérelt egy asztrológust, hogy jósolja meg Adolf Hitler akcióit, kevés sikerrel. A New Orleans-i tanácskozás egyik résztvevője úgy fogalmazott, az az "erős megérzése" van, hogy Obama novemberben második terminust kap. Ezzel nincs egyedül, sokan egyetértettek vele.

A konszenzus széles körű: vendégek érkeztek a tanácskozásra Kínából, Oroszországból, Szerbiából, a Dél-afrikai Köztársaságból, Törökországból, Mexikóból és Japánból is.

Az eszmecsere fontos témája volt a gazdasági válság. Sok asztrológus mondta, hogy az elkövetkező néhány év még nehéz lesz, függetlenül attól, hogy ki nyeri az amerikai elnökválasztást. Volt, aki szerint 2020 környékére rendeződhet a helyzet. Lesöpörték viszont az asztalról a maják naptára bizonytalan értelmezése szerint 2012. december 21-re meghirdetett világvégét.

"Fizessék csak tovább autórészleteiket és ingatlanhiteleiket, mert lesz 2013. Nem lesz világvége, nem csapódik be aszteroida. Semmi sem fog történni" - vetítette előre az egyik asztrológus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.