Üresek a termek, így használnák ki

Botrány: hullaházat terveznek az általános iskola felébe

Kihasználatlanul állnak egy horvátországi általános iskola egyes tantermei, ezért az helyi városvezetés úgy döntött, hullaházként hasznosíthatnák az üres helyiségeket.

2012.05.17 07:29ma.hu

Túl kevés gyerek jár a helyi általános iskolába, a tantermek pedig csak üresen tátonganak, ezért a horvátországi Mijaca önkormányzata úgy döntött: az épületet a köz szolgálatába állítják és a kihasználatlan helyiségeket hullaházzá alakítanák át. A szülők érthető módon elborzadtak az ötlet hallatán és máris heves tiltakozókampányba kezdtek.

A település lélekszáma mindazonáltal egyre csökken, de ahogy az egyik szülő megfogalmazta: a betelepülést fontolgató kisgyermekes családok számára nem valószínű, hogy épp egy hullaházas iskola fog kedvet csinálni - adta hírül az Austrian Times internetes lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.