Lövészárok helyett balett-terem?!

Bakancs-spicc? Balettel is letudható a kötelező szolgálat

Régi gyakorlat nemcsak hazánkban, de a világ számos országában, hogy a katonai szolgálatot nemcsak a laktanyákon belül és a gyakorlóterepen lehet letudni, de a civil szolgálatok köre most megdöbbentő tevékenységgel bővült.

2012.05.10 15:29MTI

Újfajta hadviselési technikát vetett be az orosz hadsereg, bár az ellenség inkább a röhögésbe fog belehalni, semmint az ólommérgezésbe: egy friss bejelentés szerint a kötelező katonai szolgálatot ezentúl balettel is ki lehet váltani.

Hogy hányan fogják eltáncolni az egy évnyi kötelező katonaidőt, egyelőre nem tudni, de a sejtések szerint hirtelen meg fog ugrani a balett iránt érdeklődők száma a körzetben. A meghökkentő változást egyébként többen annak tudják be, hogy a hidegháború időszaka végérvényesen lezárult és történelemmé vált.

Álcázás és gyakorlott puskakezelés híján ugyanis ritkán futamodik meg az ellenség, de a meglepetés ereje még mindig hatásos eszköz lehet, márpedig mi lehet meglepőbb, mint egy egész szakasz, amint lelkesen tipegi a Hattyúk tava koreográfiáját?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.