Rendszeresen fizetés nélkül hajt el a kútról

Rekord: 10 éve lopja a benzint, de nem tudják elkapni

Feltehetően benzintolvaj-világrekorder az a brit férfi, aki már bő 10 éve hajt el töltőállomásokról fizetség nélkül.

2012.05.10 09:29MTI

Az illető rovásán több mint 110 lopás van. Nagy valószínűséggel 2002 óta egyáltalán nem vett benzint, csakis lopott. 6200 font (2,2 millió forint) van a számláján, angliai és walesi kutakat károsított meg.

Immár a rendőrségnek is nagyon a begyében van, a testület közzétette a tettesről készült benzinkúti felvételeket és a lakosság nyomravezetői segítségét kéri. A férfi váltogatja a kocsikat, amelyekre csakis hamis rendszámtáblát rak, ha tankolni indul.

A kutak személyzetének éberségét azzal altatja el, hogy tankolás után elindul a bolt felé, mintha fizetni akarna, ám egyszercsak visszafordul eljátszva, hogy valamit autójában felejtett, majd elhajt.

"Számos módon próbáltuk kideríteni a tettes kilétét tíz év alatt, de igen ravasz" - idézte Neil Withchurch rendőrfelügyelőt a The Daily Telegraph című lap. A férfi mindig kalapot vesz lopáshoz, négyfélét használ, gyakran hord szemüveget, a felvételek alapján ötvenes éveiben járhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.