Kézzel-lábbal futja a távot

Abszolút rekord: 20 másodperc 100-on - de négykézláb!

Száz métert húsz másodpercen belül egy átlagos képességű ember is bármikor lefut, ám a japán Kenichi Ito mégis rekordernek számít ezzel a teljesítményével. Ő ugyanis négykézláb "fut".

2012.04.19 15:29ma.hu / MTI

Guinness-rekordot ért el a 29 éves Kenichi Ito, aki első hallásra nem is futja olyan gyorsan a 100 méteres távot, ám ha hozzátesszük, hogy nem két lábon, hanem kézzel-lábbal, azaz négykézláb győzi le a távot, már valóban elismerésre méltó a teljesítménye. Bár egyelőre nem sok követője van eme kissé extrém sportágban, a fiatalember nagyon optimista: úgy véli, röpke 500 év múlva a hagyományos futást teljesen felváltja a négykézlábazás.

A Tokió külvárosában élő Kenichi elég későn, 21 éves korában vágott bele a furcsa futásba, bár a Majom gúnynevet nem emiatt kapta, azt már iskolásként sikerült "kiérdemelnie" társaitól a csimpánzokéhoz hasonló alkata és arca miatt. Miközben ezt sokan valószínűleg sértőnek találnák, Kenichi egyáltalán nem bánja, mert egyébként is szereti a majmokat, és azt sem titkolta, hogy a lelke mélyén mindig is érzett valamiféle rokonságot velük.

A négykézlábazásra is miattuk kapott rá: amikor egyszer futni látott egy majmot, ráébredt, hogy "meglelte élete értelmét". Onnan kezdve nemcsak futás közben, de lényegében mindennemű helyváltoztatáshoz a majmok mozgását vette alapul, még a saját szobájában is majommód ugrik fel a székre, ha internetezni támad kedve. A kezét egy kesztyűvel védi, hogy ne tapicskolja össze az utcát, edzeni pedig a közeli hegyekbe jár, ott nem állítják meg percenként a rendőrök.

Igaz, ennek is megvan a hátránya, mert egyszer egy vadász vaddisznónak nézte a furcsán ügető fiatalt és kis híján agyonlőtte, de ez sem szegte Kenichi kedvét. Mostanra olyan szintre emelte a majomfutást, hogy hat különböző stílust is kifejlesztett, van köztük vágta, galopp és kellemes sétálás is. A mániája pedig - igaz, még csak kis mértékben, de - máris mozgalmat indított el, ők kezeslábas versenyen mérik össze tudásuk.

Utóbbiakon néha kutyák és macskák is indulhatnak, de csak ritkán, mert olyankor mindig ők viszik el a trófeát: egyelőre az emberek még nem tudják őket lehagyni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.