Vallási okból öltek meg gyerekeket és nőket

Sorozatgyilkosság: embert áldoztak a Szent Halálnak

Emberek, köztük saját hozzátartozóinak életét áldozta fel egy pogány szertartás keretében egy család az északnyugat-mexikói Sonora államban. A rendőrség gyilkosság elkövetésének gyanújával őrizetbe vette a család nyolc tagját - adta hírül egy helyi forrás.

2012.03.30 11:29MTI

José Larrinaga, a sonorai ügyészség szóvivője elmondta, hogy a hatóságokat egy hétéves gyerek eltűnése vezette nyomra. A kiskorú családjának kihallgatásakor több családtag is ellentmondásba került, végül pedig bevallották, hogy a gyermeket áldozatként mutatták be Santa Muerte tiszteletére.

A rendőrség ezután tovább kérdezősködött, és végül kiderült, hogy egy kisgyerek egy évvel ezelőtti eltűnéséhez is a családnak van köze, és hogy egy asszony életét is ők oltották ki. A szóvivő hozzátette: a hatóságok most azt vizsgálják, részt vett-e más is a gyilkosságok elkövetésében, és hogy vannak-e további áldozatok.

Santa Muerte tisztelete egyrészt közép-amerikai, másrészt katolikus hiedelemből ered. A női alakként ábrázolt "Szent Halálhoz" elsősorban azért fordulnak, hogy szerelemet, szerencsét, védelmet, egészséget kérjenek, és hogy visszanyerjék az elvesztett dolgokat. Főleg Mexikóban, Kubában és a spanyol ajkúak által nagy számban lakott amerikai városokban övezi tisztelet.

A katolikus egyház Santa Muerte alakjának imádatát ugyan pogány rituálénak tartja, ennek ellenére mégis sok hívő imádkozik hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.