Víz helyett pálinka szökik az égbe

Alkoholos szökőkúttal csábítják a turistákat

A világ számos városa harcol a turisták kegyeiért, és ezért időnként egészen meghökkentő ötletet is bevetnek. Egy grúz városban épp alkoholos szökőkúttal csábítják az odautazókat.

2012.03.29 07:30ma.hu

Hetente egy alkalommal 10-15 percen keresztül víz helyett chacha, a jellegzetes grúz törkölypálinka fog az égbe lövellni a Batumi nevű városban, ezzel szeretné a polgármester a Fekete-tengeri üdülőhelyre csábítani a turistákat. A különleges szökőkút egy frissen megépült torony tetején áll, a turistáknak pedig megadatik a lehetőség, hogy meg is kóstolják a különleges szőlőpárlatot.

Robert Tshaidse polgármester azt reméli, hogy ha a város látványa nem elég, ettől biztosan megrészegednek a turisták - számolt be előbb a helyi, majd a nemzetközi sajtó. Az elszegényedett egykori szovjet tagállam fő bevételi forrását a szőlőtermesztés és a turizmus adja, valójában tehát nem történt más, mint ezek összekapcsolása.

A helyi televízió beszámolója szerint a 25 méter magas tornyot nyár végén adják át, elsősorban vállalkozások bérlik majd az irodákat, de turisztikai információs központként is szolgál.

A városban már van egy impozáns szökőkút, amely időről időre "táncos" bemutatóval is elkápráztatja a látogatókat, de úgy tűnik, a városvezetés biztosra akar menni. A hírekből az nem derül ki, hogy az a heti egyszeri 10-15 perces pálinkaömlés pontos időpontja előre meg lesz-e hirdetve, vagy hamarosan turisták tömegei fognak a nap 24 órájában a szökőkút fölé hajolni, várva, mikor tör ki a tüzes nedű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.