Egy pár rundót?

Elkészült a világ első online pálinkája

Debütált a Békési Pálinka Centrum internetes pálinkafőzdéje: lefolyt az első Békési párlat, amelyet távvezérlésről, száz kilométerről készítettek. A negyvenfokos friss szőlőpálinka után bárki megfőzheti otthonról kedvenc párlatát.

2011.11.24 19:15ma.hu

A több mint kétszázmilliós beruházásként létrejött pálinkaszentélyben elindult az internetes pálinkafőzés, amely egy cabernet franc szőlőből készült pálinkával debütált. Mostantól egy weboldalon keresztül működtethető vezérlőpult segítségével bárki betöltheti otthonról a cefréjét, beállíthatja a főzés hőfokát és megfőzheti a saját ízlése szerinti pálinkáját.

Ráadásul erre a programra még a barátait is meghívhatja a legnépszerűbb közösségi portálon.

A város közepén található Pálinka Centrum kóstolótermében az ország legjobb, díjnyertes Békési párlatait lehet megkóstolni, a méltán híres szilvától az igazi különlegességekig. A gyerekeknek külön játszószobát alakítottak ki a komplexumban, sőt egy embernagyságú élményhordót is kihelyeztek a teremben. Békési Zoltán tulajdonos, elmondta, hogy a Centrum összes szolgáltatása megnyílik az év végére, köztük a pálinkatrezor, ahol akár hosszú időn keresztül érlelhető és pihentethető a párlat.

A Békési pálinkafőzde 1984-ban kezdte meg működését, ahol 1988-től egy gőzmozdony segítségével főzték a pálinkát. Az üzem gyorsan túlnőtt a kis vonat teljesítőképességén, azóta pálinka- és vasúttörténeti múzeumként működik, amely továbbra is szívesen várja látogatóit a komplexumtól öt percnyire.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.