Kajszitól a szilváig

1.345 liternyi, többfajta, de illegálils pálinka

Illegális pálinkaértékesítés miatt indult eljárás Borsodban, a Tokaj-hegyaljai borvidék egyik borospincéjének a tulajdonosa ellen, miután a pincében 1.345 liter pálinkát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai.

2011.11.09 11:21MTI

A NAV a napokban annak megakadályozása érdekében tartott ellenőrzést, hogy borok, pálinkák illegálisan kerüljenek kereskedelmi forgalomba.



Körtvélyesi Zsuzsanna, a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának a főosztályvezetője az MTI-nek elmondta: a hegyaljai borvidéken az adóhatóság munkatársai próbavásárlást tartottak egy szúrópróbaszerűen kiválasztott borospincében.

Az adóellenőrök és a pénzügyőrök 1 liter kajszibarack-pálinkát, 5 liter félédes, valamint 2 liter édes fehér bort vásároltak, az italokat számukra a hordókból 1 literes, illetve 5 literes, öntapadós címkével ellátott petpalackokba töltötték. A 8800 forintos vételárról az eladó nem adott bizonylatot.

A próbavásárlás után a NAV munkatársai jövedéki ellenőrzés keretében úgynevezett szeszfokolást végeztek, és a pincében többfajta, összesen 1.345 liternyi pálinkát találtak.

A nyugtaadás elmulasztása és az ott talált nagy mennyiségű pálinka miatt az adózó nemcsak adó- és vámjogi, hanem büntetőjogi következményekre is számíthat - közölte a főosztályvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.