Kívülről nagyobbnak tűnik

Eladó parasztház: hobbitok és törpék előnyben

Kívülről nézve úgy-ahogy normális méretűnek tűnik, de bent egy átlagos ember már csak görnyedve tud járni abban a parasztházban, amit egy brit ingatlanügynökség hirdet.

2012.03.27 13:29ma.hu

Nem lehet mindenkinek azonos az ízlése, de a potenciális érdeklődők körét alaposan leszűkíti az az apró tény, ha egy ház belmagassága helyenként alig éri el a 160 centit. Márpedig ez a helyzet abban az angliai piciny parasztházban, amelyet egy ingatlanügynökség hirdetett meg nemrégiben, és nemcsak a magasságban, hanem az alapterületben is hiányosságok fedezhetők fel. A Suffolk körzetében lévő ingatlan nappalija 3,3x2,5 méteres, míg a hálószoba 2,8x2,5 méter méretű. Fürdőszoba nincs a házban.

Stuart Clarke ügynök mindazonáltal bízik benne, hogy talál olyan vevőt, aki fantáziát lát az ország egyik legapróbb házikójában, amit egyébként április 18-án árvereznek el - ha addig valaki le nem csap az adásvételi lehetőségre. A kikiáltási ár viszont relatív magas, 60 ezer font, azaz 20 millió forint, ami egy összesen 30 négyzetméteres, fürdőszoba nélküli, málladozó vakolatú és ezer éves járólappal fedett házért még angliai viszonylatban is soknak tűnik.

Fotó: Archant


Clarke szerint ugyanakkor már akadt néhány érdeklődő, de többségük inkább a hirdetésben megfogalmazott "kedves kis otthon" jelzőre harapott rá, még mielőtt látta volna a valós helyzetet. A házon kívül van egy udvari WC, valamint tartozik hozzá egy előkert is, de bővítésre nincs lehetőség, legfeljebb a nappali egy része leválasztással átalakítható fürdőszobává - derült ki az ügynök szavaiból.

Clarke azt is elismerte, hogy a vételáron felül még elég sokat kellene költeni a házikóra, mire valóban lakhatóvá válik, de a jövőbeni vevő jobban jár, ha inkább albérletként kiadja kisnövésű embereknek. Érdekesség egyébként, hogy a ház még ezekkel az elképesztően kicsi méretekkel is nagyobb, mint amit egy éve Paul Cook utazási tanácsadó vásárolt 92 ezer fontért: annak a hasznos alapterülete csak 28 négyzetméter. A szakértők szerint ugyanakkor az utóbbi időben a kisebb ingatlanok egyre népszerűbbnek bizonyulnak - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.