Ha máshogy nem megy

Akár az elnök - külön géppel, de repülnek az elefántok

Külön géppel szállítanak három elefántot a torontói állatkertből a napfényes Kaliforniába Bob Barker állatjogi aktivista közbelépésének köszönhetően.

2012.03.25 07:29MTI

A 88 esztendős tévés személyiség 880 ezer dollárt ajánlott fel az állatok légi szállítására, miután tudomására jutott, hogy az egyik állat nincs olyan állapotban, hogy kibírja a hosszú kamionos utat - közölte Barker szóvivője.

Mint kiderült, "súlyos lábproblémája" van.

A Toronto Zoo előzőleg áldását adta arra, hogy a három elefántot, Thikát, Iringát és Tokát a különböző produkciókban dolgoztatott állatok számára létrehozott kaliforniai elefántrezervátumba szállítsák. Barker szerint az állatoknak ott alkalmuk nyílik arra, hogy életük hátralevő részét "elefántparadicsomban" töltsék. Mint felfedte, nem tudta volna elviselni a gondolatot, hogy az egyik elefánt elpusztulhat az úton, ezért fizette ki a légi szállítást.

Az állatokat különleges rekeszekben helyezik el a szállító repülőgép fedélzetén.

Barker évtizedekig vezette a The Price is Right című játékot a televízióban 2008-as visszavonulása előtt. A közismert tévés sok millió dollárt áldozott különféle, állatok életét javító célokra, és a kongresszusban is lobbizott azért a törvényért, amely megtiltaná az elefántok cirkuszi alkalmazását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.