Nem vehetett faragót a 14 éves gyerek

Életveszélyes iskolaszer: óvatosan a ceruzahegyezővel!

Megtagadták a ceruzahegyező megvételét egy 14 éves diáklánytól, az üzlet eladója arra hivatkozott: az eszköz életveszélyes. Az iskolai csomag részeként akarta megvenni a lány a faragót.

2012.03.23 09:29ma.hu / MTI

Az angliai filléres boltok vezetője elismerte, hogy óvatosságra intik eladóikat, de a minap az ésszerűség határán jóval túlment az egyik túlbuzgó alkalmazott. Egy 14 éves diáklány szeretett volna megvásárolni egy olyan iskolai készletet, amelynek része volt egy teljesen szokványos ceruzahegyező is, ám az eladó a pénztárnál közölte a lánnyal: mivel "halálos tárgyat" is tartalmaz a készlet, nem adhatja el neki.

Még az igazolványát is elkérte, hogy meggyőződjön róla, valóban kiskorú a nebuló, majd megerősítette: legalább 18 évesnek kellene lennie ahhoz, hogy megvehesse az "életveszélyes" eszközt. A mindent 99 pennyért áruló üzlet alkalmazottja láthatóan hajthatatlan volt, így a lánynak nem volt más választása, bátyjával - aki nemrég töltötte be 18. évét - ment vissza a boltba, aki előbb kifizette a csomagot, majd látványosan, a pénztárosnő orra előtt nyújtotta át azt a húgának.

Az üzletlánc vezetője bevallotta, hogy a ceruzahegyezők eladására vonatkozóan nem határoztak meg egységes korhatár-besorolást, arra azonban nem adott magyarázatot, hogy miért minősítette életveszélyesnek az iskolai eszközt az eladó, mint ahogy az sem derült ki, hogy vajon egy 18 éven felüli felnőtt mit kezdene egy általános iskolásoknak összeállított csomaggal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.