Az asztalra borulva aludt Simon McCoy

Oopsz: Élő adásban szundított el a BBC hírolvasója

Egy fárasztó hét végén jólesik pár perc szunyókálás, bár munkahelyen nem annyira illendő, de némi szerencsével még a főnök sem veszi észre. Kivéve, ha kamerák közvetítik az egész világba.

2012.03.09 17:29ma.hu

Nézők milliói ébredtek péntek reggel arra a különös jelenetre, ami a világ egyik legnagyobb hírcsatornáján zajlott le. Úgy tűnik, az egész heti korán kelés a kelleténél jobban megviselte Simon McCoy energiaszintjét, így aztán a ma reggeli hírek alatt nemes egyszerűséggel ráborult a BBC hírolvasó asztalára és ott annak rendje s módja szerint el is szundított.

Csak arra eszmélt fel, hogy kolléganője, Martine Croxall felolvasta a rá eső híreket, és át akarta adni neki a szót. McCoy persze villámgyorsan rájött, hogy élő adásban bukott le, és bár döbbenten és kissé zavaros szemmel nézve, de megpróbálta visszanyerni lélekjelenlétét.

Ám ami megtörtént, azt már nem lehetett visszacsinálni, nézők százezrei árasztották el azonnal a közösségi oldalakat és fórumokat, ahol percek alatt a hírolvasó elalvása lett a fő beszédtéma. Utóbb persze az 50 éves riporter tagadta az elalvás vádját, állítólag csak egy hosszabb fejbólintáson kapták rajta.

Nem ez volt a hírolvasóval kapcsolatos első baki a BBC élő adásában: másfél éve nagy port vert fel az az eset, amikor McCoy kissé ironikusan szólt be az időjósnak, mire Tomasz Schafernaker bemutatta neki a középső ujját - nem tudván, hogy a kamera még mindig veszi őt.

A héten viszont egy másik riporter is hasonlóképp járt, mint most Simon, csak rá az amerikai republikánus elnökjelöltek "szuper kedd" elnevezésű összecsapásán tört az ellenállhatatlan álmosság. A fejét a mellkasára ejtve ült a stúdióban, kollégái sikertelenül próbálták felébreszteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.