Egy sikátorban támadt a ragadozó a férfire

Ravasz zsebtolvaj: róka szorította sarokba az áldozatát

Igencsak megtermett volta megtámadott áldozat, mégis jobbnak látta, ha nem ellenkezik: egy sikátorban ugrott rá egy róka és addig nem tágított, míg a férfi oda nem adja neki az ételét.

2012.03.09 11:29ma.hu / MTI

95 kilós felnőtt férfire támadt egy alig 10 kilós ellenfél, ám a 25 éves áldozat mégis úgy döntött, jobb, ha nem ellenkezik: rablója nem más volt, mint egy róka, amelyik meglepő módon bemerészkedett az emberek lakta területre és egy nagyáruház közelében várta, hogy felbukkanjon a megfelelő préda. Amikor a férfi hazafelé vette útját, egy darabig csak békésen követte, de egy szűk utcába érve úgy érezte: eljött a megfelelő pillanat a cselekvésre.

Megpróbálta a férfi kezéből a bevásárlószatyrot kilopni, és a határozott kergetés sem tántorította el ettől a szándékától. Végül sikerült lekenyereznie a tolvajt, szó szerint: egy fokhagymás péktermékkel inalt el a róka. A szakértők úgy nyilatkoztak, hogy az efféle eset rendkívül ritka, legtöbbször egy határozott üvöltés is elegendő a vad elkergetéséhez, de végső esetben a vízipisztoly is hatásos ellenszer lehet, már ha épp kéznél van egy ilyen játékszer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.