A kiképzésnél is keményebb az új hullámvasút

Szédítő képek: ez még a vadászpilóták gyomrának is sok volt

Vadászpilótákkal teszteltette legújabb hullámvasútját az egyik angliai vidámpark, de a légibemutatókon edzett katonák bevallották: ilyen kemény adrenalin-löketre nem számítottak.

Szédítő hullámvasút az angliai Thorpe Parkban képgaléria

2012.02.24 17:29MTI

Még vadászpilóták is félelmetesnek találtak egy új brit hullámvasutat. A Thorpe Park teszteltette velük újdonságát, ráadásul nem akármilyen pilótákkal, hanem olyanokkal, akik a brit légierő Red Arrows nevű légibemutatós csapatában szolgáltak.

Fotó: Thorpe Park (A galériához KATT a képre!)

"Adrenalinkedvelő vagyok, és pilótaként hozzászoktam a nagy sebességekhez meg a gyorsuláshoz, de be kell vallanom, hogy a csaknem ütközések pillanataiban összeszorult a gyomrom a hullámvasúton" - idézte a brit Metro újság Mark Cutmore-t.

A szárnyszerűen megépített hullámvasút kis híján 100 kilométeres sebességgel száguld, utasai a levegőben érzik magukat, mivel nincs semmi sem alattuk, sem felettük. Menet közben többször is az utolsó pillanatban térnek ki az ütközések elől.

Az újdonságon amúgy nemrégiben finomítani kellett, mert az ember nagyságú próbababák végtaghiányosan érkeztek vissza a tesztfutamról: a legelöl ülő két szélső műutas karját, illetve lábát lecsapták a tereptárgyak.

A pilóták nem szenvedtek végtagveszteséget a próbafutamon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.