Rendhagyó jelmezverseny Somogyországban

Mókás képek: Darth Veder tehenet fejt és lepényt sütött

Rendhagyó farsangot szerveztek Somogyország legkisebb falvában, ahol Darth Vadert látták vendégül. Patcán mindössze 55-en laknak, főleg erdészeti és mezőgazdasági tevékenységgel foglalkoznak, így nem meglepő, hogy a nagyurat rávették a tehénfejésre is.

Tehenet fejt Patcán Darth Vader képgaléria

2012.02.15 10:29krQ

A Csillagok háborúja rajongói klub 501-es légiójának jelmezeseit látták vendégül Somogy megye legkisebb falvának rendhagyó farsangján. Patcán az egész falu kivonult, de a környékbeli településekről is érkeztek felnőttek és gyerekek a Katica Tanyára, hogy személyesen láthassák Darth Vadert és rohamosztagosát, illetve Boba Fettet.

Mivel a patcaiak többsége erdészeti és mezőgazdasági tevékenységből él, ezért rávették Darth Vadert, hogy próbálja ki a magyar folklór hagyományos eszközeit és tevékenységeit. Így következhetett be az nem mindennapi helyzet, hogy a Darth Vader megfejte Sárit, a Katica Tanya egyik tehenét.

Fotó: KRQ (A galériához KATT a képre!)


A jószág egy ideig tartott a Sith nagyúrtól, mivel az tudatlanul elállta a fejőhely bejáratát, de aztán gyorsan összebarátkoztak és happy end, azaz tejcsorgás zárta a különleges találkozást. Vader ezután szembesült a traktorral és a kombájnnal, meglátogatta a faluvégi palánkvárat, majd a kecskéket és a bárányokat, aztán a gyerekek nagy örömére langallót is dagasztott, amelyet saját kezűleg rakott a kemencébe, hogy megsüsse.

Némi fantasztikus ping-pongozás és csocsózás után a sötétség ura – dákó helyett – saját fénykardjával kezdett biliárdozni. A szokatlan programsorozat „Én vagyok az apád!” mondatgyakorlással és fénykard párbajokkal zárult.

A zselici dombok között fekvő Patcán a polgármesteri hivatalon kívül nincs más intézmény, de gyár, üzem, sőt kereskedelmi egység sem, ezért az itt élők a falusi turizmus fejlesztésében látják a kitörési lehetőséget. A településen 120 főnyi szálláshellyel és Magyarországon egyedülálló bemutató gazdasággal várják a turistákat a galaxis minden pontjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.