Modern vikingek ragadták el a "túszt"

Ciki: az Antarktiszra tart a szerelő, pedig nem is akart menni

Az Antarktiszra tart egy szerelő, pedig egyáltalán nem akar odamenni: véletlenül vitte magával egy jacht legénysége Új-Zélandról - miközben épp a kikötői hatóság elől menekültek!

2012.01.31 17:29MTI

A férfi a horgony motorját szerelgette Auckland kikötőjében, amikor egyszercsak megindult vele a 17 méter hosszú hajó. Vészstart volt, mivel a kikötői hatóság elől menekült a jacht 34 éves norvég tulajdonosa, Jarle Andhoy és három fős legénysége.

A társaság engedély nélkül vágott neki a tengeri útnak, dacolva mind a norvég, mind az új-zélandi kormánnyal. Ebbe a kalandba csöppent bele akarata ellenére az új-zélandi szerelő, és kénytelen-kelletlen utazik ő is a fagyvidékre.

Akár úgy is lehet fogalmazni, hogy a szerelőt elvitték a vikingek, a tulajdonos ugyanis Vikingnek hívja, és nyilvánította magát. Tavaly már megpróbált az Antarktiszra jutni, de egy vihar megakadályozta ebben és megölte három emberét. A szerelő, ha ezt elmesélték neki, feltehetően nem lett nyugodtabb...

Az új-zélandi hatóságoknak már tavaly nagyon elegük lett a kalandor Vikingből - ők menthették légi úton a férfit egy társával együtt - és nagyon nem örültek, amikor az idén visszatért. Most megpróbálják becserkészni a jachtot már csak a szerelő érdekében is, aki nem sok meleg ruhát vitt magával - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.