Genetikai hiba okozta a kisborjú ibolyaszínét

És tényleg: létezik a lila tehén!

Eddig csak egy bizonyos svájci csoki kapcsán láthattunk lila tehenet, de a természet furcsa fintorának köszönhetően bebizonyosodott: valóban létezik ilyen színű borjú!

2012.01.19 17:29ma.hu

Teljes meggyőződéssel állítják egy, a szerbiai Cacak városhoz közeli falu lakói, hogy sosem láttak még hasonlót sem, legfeljebb a tévéreklámokban, így aztán érthető, ha villámgyorsan vált "sztárrá" a nemrég született kisborjú. Az állat ugyan halványan, de határozottan ibolyás árnyalatokban pompázik, már-már lilának is mondható.

A különös színt leszámítva az állat kiváló egészségnek örvend, tökéletesen boldogan éli eddigi rövidke életének mindennapjait, az állatorvosok pedig ez alapján arra jutottak: a lila színt minden bizonnyal valamilyen genetikai rendellenesség okozza.

Mostanában egyébként nem a "Milka-tehén" az egyetlen szenzáció a környéken: a múlt hónapban a hat éves Beba nevű tehén egyszerre négy borjút hozott a világra, ami rendkívül ritka jelenség. A tehenek rendszerint egy borjút ellenek egyszerre.

"Amikor a szomszéd kisegítette az első borjút, sejtette, hogy van még egy" - mesélte Dragan Pavlovic tulajdonos. "Nemsokára kibújt a második borjú is, aztán a harmadik és még egy negyedik is, az összes hímnemű."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.