Rekordot dönthet Karácsony Bácsi

Nemcsak Joulupukki van: a német Mikulás se lát ki a levelek alól

Rekordot dönthet a német Mikulás idei levélözöne: bár a hét elején még párezer darabbal elmaradt a tavalyi csúcstól a levelek száma, jó esély van rá, hogy a maradék másfél napban még egy utolsó rohammal felülmúlják a kívánságáradatot.

2011.12.22 07:29ma.hu

Valóságos "hadsereget" kellett felfogadnia a németországi Himmelpfortban élő Mikulásnak, hogy időben meg tudja válaszolni a neki címzett leveleket, a gyerekek ugyanis már kezdik megszokni, hogy nemcsak Finnországba lehet Joulupukkinak küldeni a kívánságokat. December közepén még "csak" 55 ezer levél állt halomban, amit a nagyszakállúnak írtak, egy héttel később viszont már 275 ezernél járt a kívánságözön és azóta is egyre csak érkeztek az írások.

Rolf Schulz, a helyi posta szóvivője elmondta, hogy a tavalyi évben rekordot döntöttek, akkor összesen 283 ezer levélre kellett válaszolnia a Mikulásnak. Természetesen nem minden levelet ő maga ír le, már csak azért sem, mert hiába ő a Mikulás, 17 nyelven még ő sem tud beszélni.

Fotó: Freedigitalphotos


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.