Szüleik sem sejtették a leszoktatási "módszereket"

Láncra verve éheztették a drogelvonón a gyerekeket

Rendőrségnek kellett kiszabadítania azt a mintegy 60 gyermeket, akiket szüleik azért küldtek vallási iskolába, hogy megszabaduljanak drogfüggőségüktől. Csakhogy a gyerekek egy részét a pincében, láncra verve találták meg.

2011.12.15 11:34ma.hu / manna.ro

Összesen ötvennégy, 12-45 év közötti személyt szabadítottak ki egy pakisztáni iskolából, a számos kiskorú közül többet láncra verve, éhezve találtak meg a rendőrök, a karacsi híradások szerint közben arra kényszerítették őket, hogy álljanak a tálibok oldalára. A hivatalos magyarázat szerint persze a "diákok" csak egy iszlám szemináriumon vettek részt, ahol drogfüggőségüktől akartak megszabadulni, a felnőttek saját elhatározásból, a gyerekek többnyire szüleik utasítására.

A rendőrség egy lakossági bejelentés nyomán vonult ki, hogy házkutatást tartson, ekkor talált a súlyosan megkínzott foglyokra. Erős a gyanú, hogy az állítólagos papok néhány erőszakos militáns csoporttal is kapcsolatot tartanak, amelyek gyakorta toboroznak katonákat az efféle keményvonalas vallási iskolákból.

A most kiszabadított áldozatok legtöbbjén durva kínzások nyomait fedezték fel, sokukon súlyos sebek alakultak ki a láncoktól. "A pincében tartottak az elmúlt hónapban, láncra verve" - mesélte a karacsi tévében az egyik rab, Mohi-ud-Din. "Meg is kínoztak ezalatt, botokkal vertek" - árulta el. Egy másik diák arról számolt be, hogy 20 napot töltött ott, mielőtt rájuk találtak, de alig kapott enni, és megverték, ha a leckét nem jól mondta fel.

Az egyik rendőr elmondta, hogy a fiatalok és középkorú tanulók egy része valóban drogfüggő, sőt olyan is akadt, aki már kisebb-nagyobb bűncselekményekben is részt vett, a papok szerint azért kellett őket leláncolni, hogy ne tudjanak megszökni. Az egyik férfi testvére szintén úgy vélte, szükség van a láncokra, hisz nélkülük heroinfüggők lennének a kiszabaduló kezeltek.

A szülők közül többen tiltakozásba kezdtek a rendőrség intézkedése ellen, mert ők valóban a drogelvonás miatt fizették ki a 150 dolláros díjat, ugyanakkor egyes hírek szerint az egyik kiszabadított diák beismerte, hogy a dzsihádra készültek. "Megfenyegettek, ha megpróbálunk elmenekülni, súlyosan megbüntetnek" - magyarázta egy másik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.