Elege lett a földműveseknek a hivatal packázásából

Csúszópénzt követeltek, kígyókat kaptak az adóellenőrök

Ráunt két indiai földműves, hogy állandóan zaklatja őket az adóhatóság, de nem adót akartak behajtani rajtuk, hanem csúszópénzt követeltek. Helyette csúszómászókkal "fizették le" őket.

2011.12.01 07:29ma.hu

Két indiai gazda azzal a kéréssel fordult a helyi adóhivatalhoz, hogy szeretnék megkapni a visszamenőleges adókimutatást földjeikkel kapcsolatban, ám a hivatalnokok a dokumentumokat több héten keresztül visszatartották. A férfiak állítása szerint kenőpénzt követeltek az iratokért cserébe, amit végül ők megelégeltek és bosszút álltak.

A vesztegetéssel vádolt hivatalnokokhoz két zsáknyi különböző méretű és fajtájú kígyóval állítottak be, majd szabadon is engedték a hüllőket, csúszópénz helyett csúszómászóval "lefizetve" az ellenőröket. A mintegy 30 kígyó között legalább négy halálos mérgű kobra is volt - adták hírül az észak-indiai hírforrások.

Az iroda dolgozói hanyatt-homlok menekültek kifelé az ajtón, amikor a sziszegő fenevadak elkezdtek felfelé kúszni az asztalokon és a székeken. "Teljes volt a káosz. Tobb száz ember gyűlt össze a szoba előtt, köztük néhányan bottal a kezükben és azt ordították, a kígyókat meg kell ölni" - mondta Ramsukh Sharma, az egyik hivatalnok.

Végül szinte csodával határos módon senkit nem martak meg a kígyók, és egyéb sérülést sem szenvedtek, a rendőrség és a vadvédelem embereinek segítségével pedig sikerült az összes kígyót befogni. Sharma szerint a két földműves módszere még akkor is elfogadhatatlan, ha az őket ért sérelem valósnak bizonyul.

A rendőrség egyelőre keresi a gazdákat, akik közül az egyik, Hukkui Khan kígyóbűvölőként ismert a környéken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.