Halászhálóval bénítják meg a száguldozókat

Hálóval fogják a rendőrök a motorosokat

Lasszószerűen kivetett halászhálóval "vadásznak" a vietnámi rendőrök a két keréken száguldozókra, de csak azokra, akik extrém sebességeket érnek el. A többieket hagyományos módon büntetik.

2011.11.29 17:29ma.hu

Meglepő módszert vezetett be az egyik vietnámi város rendőrsége: ezentúl halászhálóval fogják ki a túl gyorsan száguldozó motorosokat, bár csak a szélsőséges gyorshajtóknak kell ettől tartaniuk és az illegálisan versenyzőknek. A többieket a rendőrség a hagyományos módon büntetik, bár ha a felszólításra valaki nem áll meg, akkor pillanatokon belül őt is behálózhatják.

A lasszószerűen kivetett hálóval nem az embert, hanem csak a motor hátsó kerekét bénítja neg a nemrég szolgálatba állított húsz, egyenként 3-3 fős akciócsoport. Bevetésük kezdete óta máris 21 motoros akadt fenn, ám a rendőrök olyan ügyesen használták az új "felszerelést", hogy senki sem sérült meg az elfogás közben és panaszt sem emeltek a módszer ellen - áll a hivatalos rendőrségi közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.