Nem lehet elítélni a perverz párt

Sokkoló: Lótetembe bújt, hogy eggyéváljon vele

Semmilyen törvényt nem sértettek, így nem lehet őket bíróság elé állítani, de a közvélemény nem így gondolja: halálos fenyegetéseket kapott a döglött lóba bemászó lány és párja.

2011.11.02 14:29ma.hu

"Az embereket sokkolta és elborzasztotta... Rendkívül megrázó" - fogalmazott Dave Thompson, Washington megyei seriff, miután megjelentek az interneten egy fiatal pár fotói. A 21 éves Elizabeth Herrick és barátja, Joshua Washburn egy frissen leölt ló tetemét tekintették játékszernek, szórakozásukat pedig megörökítették és a képeket feltöltötték a világhálóra.

A 32 éves állatot humánus módon, egyetlen nagy kaliberű puskából leadott fejlövéssel terítették le, miután a ló már olyan beteg volt, hogy nem hagyhatták tovább szenvedni. Ezt követően azonban a lovat kibelezték, a fiatal nő pedig levette ruháit és meztelenül belebújt a ló tetemébe, elmondása szerint "érezni akarta, milyen eggyé válni a hatalmas állattal".

A rendőrség hivatalból nyomozást indított ellenük állat elleni kegyetlenség jogcímmel, ám a vizsgálat során megállapították, hogy nem vonhatók felelősségre, mert bár valóban sokkoló, amit tettek, semmiféle törvénysértést nem követtek el.

A közvélemény azonban kevésbé nagylelkű, több halálos fenyegetést is kapott a fiatal pár. A megrázó képeken ugyanis nemcsak az látható, amint a nő a ló testén belül pózol, hanem az egyik felvételen az állat szívével állnak modellt, egy másikon pedig úgy néz ki, mintha vígan falatoznának a ló szerveiből.

"Az a tény, hogy ez a nő bemászott a ló testébe a leölése és a húsának elfogyasztása között, nem bűncselekmény. Ha csak azzal a céllal ölték volna meg az állatot, hogy elkészítsék ezeket a képeket, akkor felelősségre vonhatók lennének állatkínzásért, de így nem" - magyarázta a seriff. A nő anyja azonban fél, mert elmondása szerint sokan sátánimádattal vádolták meg Elizabethet, aki időközben elhagyta Oregont.

Az eset rámutatott, hogy a szigorú amerikai törvények ellenére, amelyek az emberi holttestek megszentségtelenítésével kapcsolatosak, az állati tetemek méltóságát semmi sem szabályozza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.