Túlzsúfolt szobában altatták a kisbabát

Megrázó: tévé zúzta halálra a kiságyban fekvő csecsemőt

Elképesztően túl volt zsúfolva a szülők hálószobája, ahol egy utazóágyban aludt a hat hónapos Chloe. Amikor édesanyja elmozdította az ágyat, rázuhant a tévé és agyonnyomta a csecsemőt.

2011.10.26 17:01ma.hu

Belehalt a sérülésekbe az a hat hónapos kislány, akinek az ágyába egy tévé zuhant bele, az anyja még élve vitte a kórházba, de a szakorvosok minden igyekezete ellenére egy órával később már nem élt. Az eset még májusban történt, de a vizsgálatokat csak most zárták le a nyomozók, ezért addig nem lehetett nyilvánosságra hozni.

Chloe Yates egy utazóágyban feküdt a szülei túlzsúfolt hálószobájában, amikor anyja véletlenül meglökte a kiságy mellett álló, mindig is billegő komódot. Ennek a tetején állt egy 32 cm-es hagyományos képcsöves tévékészülék - a fél éves csecsemőnek esélye sem volt, ahogy sziklaként zuhant rá a súlyos tárgy.

Az angliai Manchesterben élő Zara Muxlow a helyi kórházba vitte kislányát, ahol egy máj-specialista azonnal hozzálátott a műtéthez, de a gyermek már menthetetlen volt.

A most lezárult nyomozás kimondta, hogy a tragédiához egyértelműen a túlzsúfolt helyiség vezetett, ahol a szülők franciaágyának végén, az ággyal párhuzamosan állt a billegő komód, rajta a tévével. A kora reggeli órában a nő megpróbálta betuszakolni magát az alig pár centis résbe a kiságy és a franciaágy közé, hogy felkapcsolja a villanyt, ekkor lökte meg az ággyal a fiókos szekrényt.

A nyomozók szerint nem lehetett előre sejteni, hogy ilyen durva véletlen történik majd. "Ritkán hallunk efféle tragikus eseményről" - mondta Alan Walsh helyettes halottkém.

A későbbi hasonló tragédiák elkerülése végett a hatóságok egy figyelmeztetést adtak ki a szülőknek, melyben közlik, hogy a kisbabák ágyának a legbiztonságosabb helye a szülők ágyának végében van, a baba lába a szülők ágyának lába felé legyen, és nem szabad, hogy zsúfolt legyen a kiságy környéke. Azt is hozzátették, hogy az egész ház legyen füstmentes - igaz, ez már csak egy plusz kiegészítés volt, hisz nyilvánvalóan semmi köze a kiságyba zuhanó nagy tárgyakhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.