Borzalom Las Vegasban

Elhunyt a horrorkarambolban az Indycar-győztes autóversenyző

Tragédia Las Vegasban: szörnyethalt az autóversenyző a durva tömegkarambolban. Több kocsi kigyulladt.

2011.10.17 08:30ma.hu

Belehalt az ütközésbe a kétszeres Indy 500 győztes autóversenyző, Dan Wheldon, amikor a Las Vegas-i futamon 15 autó csapódott egymásnak. A tragikus karambolt a verseny 12. körében Wade Cunningham és James Hinchcliffe koccanása okozta.

Szemtanúk szerint a pályán uralkodó állapotok a katasztrófafilmekben látottakhoz volt hasonló.

A balesetben 15 autó tört ronccsá, és gyulladt ki. Köztük Dan Wheldoné, akit a mentőhelikopter hiába szállított azonnal a kórházba: életét már nem tudták megmenteni.

Dan Wheldon és családja Disneylandben (forrás: www.baynews9.com)


Wheldonnak gyakorlatilag esélye sem volt: 300-350 kilométer per órás sebességgel, fékezés nélkül ütközött, több másik autó felett is átrepült. A versenyző 33 éves volt.

"Tragédia történt, együtt imádkozunk a családdal. "- mondta az IndyCar vezérigazgatója, Randy Bernard, hozzátéve, hogy a futamot nem indítják újra.

"Képek a versenyző életéről: Kattintson!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.