Még az ítéletet se várta meg a nagydumás

Öngyilkos lett a tévés csaló

Nem várta meg az ellene folyó perben az ítéletet, inkább öngyilkos lett az a férfi, aki tévénézők ezreit csapta be az általa hirdetett csodavitaminnal.

2011.10.05 11:34ma.hu

Holtan találtak rá egy arizonai börtön cellájában az ítéletére váró Don Lapre tévés eladóra, aki ellen 52 millió dolláros csalási ügyben folyt eljárás. A 47 éves férfi a képernyőn keresztül a vád szerint mintegy 220 ezer embert károsított meg, dollármilliókat csalt ki hiszékeny emberektől azzal, hogy csodaszerként hirdette termékeit, amelyek egyszerű vitaminok voltak.

A csalót összesen 41 rendbeli összeesküvéssel, e-mailben elkövetett csalással, megtévesztéssel, valamint pénzmosással gyanúsították. Reklámjait jellemzően a késő esti idősávban lehetett látni, amint a Saturday Night Live című népszerű showműsort parodizálta, vagy épp David Lettermant gúnyolta.

A vizsgálat szerint 2004 és 2007 között piramisjátékot épített ki, amelynek segítségével olyan vitaminokat árult, amelyek egészségre gyakorolt jótékony hatását semmi nem bizonyította.

A vasárnapi öngyilkosságát csak napokkal az ítélethirdetés előtt követte el, összesen 5-25 év börtön, valamint fejenként 250-500 ezer dollár közötti kártérítés várt volna rá. Egyes hírek szerint egy saját készítésű késsel végzett magával: többször ágyékon döfte magát, és mire az őrök rátaláltak, már elvérzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.