Reszkessetek, csalók!

Adóparadicsomi bankszámlák - behajtás a Kajmán-szigetekről

Adóparadicsomi bankszámlákat is elemez vagyonvizsgálataiban az adóhivatal, így azok a csalók sem érezhetik magukat biztonságban, akik például a Brit Virgin- vagy a Kajmán-szigetekre menekítették pénzüket.

2011.09.16 09:16ma.hu

A hatóság az idén nyolcszáz eljárást fejezett be, s - mások mellett - a minimálbéres vállalkozók, a hatalmas pénzeket mozgató polgárok és az uzsorások kerültek a célkeresztbe. Akár a nagy összegű életbiztosítás is gyanús lehet - írja a Magyar Nemzet.

Tíz vagyonosodási vizsgálatból kilencnél bukkant eltitkolt adóra ebben az évben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Augusztus végéig 833 ellenőrzést fejeztek be, eljárásonként - átlagosan - tízmillió forintnyi közteher megfizetésére kötelezve az érintetteket.

Az idei számsor merőben eltér a szocialista kormányok időszakában rögzített értékektől.

Emlékezetes, 2007-ben - Gyurcsány Ferenc kívánságára - több mint tizenegyezer vagyongyarapodási eljárás zárult le. Ekkor az ellenőrzések nagyjából kétharmada hozott csak eredményt, pontosan úgy, mint 2008-ban, amikor hatezer vagyonvizsgálatot folytattak le. A tapasztalatok azt mutatták, hogy akkoriban többek ellen is alaptalanul indították meg a nemritkán hosszú hónapokig tartó, kíméletlen eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.